уторак, 18. мај 2010.

Prosečna potrošnja kalorija za 1 h (60 min)


Kako vam vlastiti dom može pomoći u mršavljenju?

Uzroci debljanja kriju se u onome što se (ne) događa u vašem životnom prostoru
Hiljade stranica su ispisane, hiljade studija su sprovedene, hiljadu tajni otkriveno o mršavljenju, ali u suštini sve se svodi na nekoliko loših navika življenja koje morate promeniti. Pustite prazne priče i komplikovane dijete. Najvažnije je uništiti uzroke debljanja i gubitka linije kao i zdravlja. Radi se zaista o vrlo uobičajenim stvarima vezanim za naš vlastiti dom u kojem živimo:
Namirnice. Otvorite frižider. Što prvo vidite? Gazirane sokove, čokoladu, smrznuti pomfrit? Možda je vreme da ih zamenite zdravijom hranom.
Garderoba. Pronađete li (a sigurno hoćete) odeću koja prikriva onaj višak kilograma u struku ili na nogama, odmah je bacite! Možda vas upravo takvi odevni predmeti zavaravaju da izgledate odlično pa manje brinete o izgledu i zdravlju.
Sprave za vežbanje. Koliko god puno ili malo da ste uložili u program i opremu za vežbanje, nastojte da su sve te stvari negde u vidnom polju i na mestima u stanu pored kojih često prolazite. Bilo da je to podloga za jogu, guma za rastezanje, teg ili nešto slično, bitno je da se nalazi na vidnom mestu jer ćete se tako naterati da vežbate. Ne odlažite ih u ormare ili pod krevet.
Izbacite TV iz sobe. Što više vremena provodite gledajući televiziju, manje ćete vremena utrošiti na kretanje i vežbanje. Nedavne studije pokazale su kako je preterano gledanje TV-a jedan od glavnih uzroka gojaznosti kod dece (naravno, u kombinaciji s nezdravom ishranom). Stoga uklonite tu idiotariju iz spavaće sobe i naspavajte se kako treba. Bićete odmorniji, a možda dobijete i volju za vežbanjem.
Radite kućne poslove. Nedavna je studija pokazala kako čišćenjem i pospremanjem po kući, kao i šetnjom psa trošimo više kalorija nego u teretani. Usisavanje aktivira mišiće leđa, ramena i ruku te u manjoj meri mišiće nogu. Pokret se sastoji iz dve različite faze: prvo gurate usisavač prema napred, a zatim ga povlačite prema grudima. Da biste aktivirali leđne mišiće, ne savijajte preterano karlicu, te pripazite da se ne naginjete na levu ili desnu stranu, zavisno od toga u kojom rukom radite.Šta čekate? Usisivač u ruke i navalite na prašinu!

A kada smo već kod kvalitetnih usisivača, preporučujemo da sebi nabavite neki od najnovijih modela Samsung usisivača. Priuštite sebi najsavremeniju inovativnu tehnologiju sa Samsung pojednostavljenim kućnim aparatima uz koje ćete živeti i uživati daleko lakše nego ikad pre.

Jedan od najtiših usisivača - zvuk projektovan da ne izaziva stres
Sa motorom koji je tako tih da nikome ne smeta, super tihi Samsungov usisivač postiže maksimalnu čistoću uz minimalnu buku. Revolucionarni, potpuno novi Samsungov usisivač postiže maksimalan rezultat uz najmanju moguću buku na svetu. Nastavite vaš dan i završite sve svoje obaveze bez ometanja zvuka bučnog usisivača. Njegova neobična funkcija efikasno upija sve čestice prašine pomoću specijalno dizajniranog sistema filtera. Iskusite neobično prijatan zvuk uz izuzetnu snagu usisavanja, samo uz Samsung.
Aqua Filter tehnologija za zaštitu od alergija
(Bez kesa + Aqua filter + poboljšano sakupljanje dlaka kućnih ljubimaca)

Uživajte u zaštiti od alergija sa čišćenjem pomoću aqua filtera
- 98% efikasnosti sa višestrukim čišćenjem sa Aqua filterom
- Dugotrajnije usisavanje
- Savršeno filtriranje koje možete uočiti
- Posuda za prašinu koja se lako prazni
- Pet plus četka sa dvostrukim bubnjem: specijalista za uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca.

Emisija prašine
Napredna konstrukcija za protok vazduha Samsungove tehnologije zaptivanja i HEPA filter obezbeđuju izvanredne efekte čišćenja. Prašina se potpuno filtrira pri čemu se preostali ostaci uhvate pomoću ekološki proverenog HEPA filtera.
Samsungova jedinstvena trostruka četka
Izuzetna inovacija u vidu trostruke četke efikasno smanjuje uloženi napor pri čišćenju. Ova inovativna trostruka četka uključuje izvanrednu napravu za lako sakupljanje prašine, kao i efikasno manevrisanje.
Multi Chamber Plus+™
Jedinstvena opcija Samsung Multi Chamber Plus+™ povećava unutrašnji kapacitet usisivača i efikasno blokira čestice prašine koje mogu izazvati začepljenje ispred motora. Višestruke komore ponovo stvaraju moćnu centrifugalnu silu koja poput ciklona, još jednom uklanja mikroskopske čestice prašine iz usisanog vazduha. Kao rezultat, usisivač može da očisti skoro svaku nečistoću učinkovitije i efikasnije bez gubitka snage usisavanja.

Pa, šta čekate? Nabavite Samsungov usisivač i obezbedite dvostruku korist: čistu kuću uz brzo topljenje masnih naslaga!


Izvori: Samsung

Voće - Tablice kalorijskih vrednosti


Slatkiši - Tablice kalorijskih vrednosti


Riba - Tablice kalorijskih vrednosti


Proizvodi od žitarica - Tablice kalorijskih vrednosti


Povrće - Tablice kalorijskih vrednosti


Pića - Tablice kalorijskih vrednosti


Masnoće - Tablice kalorijskih vrednosti


Krompir i proizvodi od krompira - Tablice kalorijskih vrednosti


Jaja - Tablice kalorijskih vrednosti

недеља, 16. мај 2010.

MESO I MESNE PRERAĐEVINE - Tablice kalorijskih vrednosti

MLEKO I MLEČNI PROIZVODI - Tablice kalorijskih vrednosti

Dijeta sa jabukama


...ili 3 jabuke dijeta

Dijetni plan 3 jabuke na dan je osmislila američka nutricionistkinja Temi Flin. Naime, Temi je primetila da njeni klijenti koji pre obroka pojedu jednu jabuku, gube na težini bez promena navika u ishrani. Dalje je sledilo eksperimentisanje i pokušaj da se sličan metod primeni i kod drugih klijenata (onih što nisu jeli jabuke pre obroka). Rezultati su bili više nego dobri: Samo jedenjem jedne jabuke pre svakog obroka klijenti su gubili prosečno 1 kilogram nedeljno! Temi je sve ovo ohrabrilo i nastojala je da iz ove činjenice izvuče što više: kreirala je i pomoćni dijetni plan koji još više podstiče gubitak težine, plan koji je poznat kao Dijeta sa jabukama ili 3 jabuke dijeta.
Osnove Dijete sa jabukama
Ova dijeta podrazumeva konzumiranje jedne jabuke pre svakog glavnog obroka. Ideja je da vlakna kojima je jabuka bogata mogu lako zasititi čoveka i da će mu zato biti potrebno manje hrane za obrok a usput će mu smanjiti/ukloniti žudnju za slatkim.
Ostatak dijetnog plana jako podseća na South Beach dijetu - znači u pitanju je ishrana sa relativno malom količinom ugljenih hidrata i smanjenjem unosa zasićenih masnoća. Rafinisani šećeri su zabranjeni, a upotrebljavaju se samo namirnici sa niskim glikemičkim indeksom.
Preporučen broj obroka je 4 - 5 manjih obroka dnevno, baziranih na zdravoj hrani sa malo masnoća. Svaki obrok ili užina trebalo bi da sadrži i neki protein jer je dokazano da ovakva kombinacija smanjuje apetit i poboljšava gubitak težine.
Osobe koje su na ovoj dijeti se podstiču da uzimaju dosta voća i povrća i time smanje ukupan unos kalorja a da ne osećaju glad.
Preporučena hrana
Jabuke, nemasni sir, nemasni jogurt, jaja, pileća prsa, ćuretina, riba, posna govedina, ovas, mrki pirinač, brokoli, zelena salata...
Primer jelovnika
Doručak
Jabuka
Omlet sa nemasnim sirom
Šolja kuvanog ovsa
Prepodnevna užina
Komad nemasnog sira
Šolja nemasnog jogurta

Ručak
Jabuka
Pileća prsa sa roštilja
2 šolje - pareni brokoli
Šolja mrkog pirinča

Popodnevna užina
Kapućino šejk

Večera
Jabuka
Losos sa roštilja
Zelena salata

Preporuke za vežbanje
Preporučuje se kombinacija lakog treninga sa tegovima i kardio treninga 3 - 4 puta nedeljno, minimum 30 minuta.

Zašto praktikovati ovu dijetu
Jedenje jedne jabuke pre početka obroka stvara osećaj sitosti i smanjuje mogućnost prejedanja.
Jabuke sadrže dijetna vlakna koja mogu pomoći u sniženju nivoa holesterola.
Jabuke sadrže flavonaide koji pomažu u sprečavanju srčanih bolesti i određenih vrsta raka.
Obroci su dobro balansirani sa nemasnim proteinima, složenim ugljenim hidratima, voćem i povrćem.
Veći unos proteina iz mršavog mesa smanjuje apetit i održava mišićnu masu za vreme držanja dijete.
Dijeta sa jabukama ohrabruje unos svežeg voća i povrća.
Laka je za praćenje - nema brojanja kalorija ili merenja.
Ohrabruje fizičku aktivnost.

Zašto ne praktivati ovu dijetu
Može vam postati dosadno da pre svakog obroka pojedete jednu jabuku.
Eliminiše se dosta naminica na koje je prosečan čovek danas navikao (pre svega slatkiši).
Dijeta sa jabukama može biti teška za praćenje vegetarijancima ukoliko žele da se drže doslovno dijetnog plana.

Zaključak
3 jabuke dijeta sa svojom kombinacijom jedenja jedne jabuke pre svakog obroka i dijetnim planom verovatno će dovesti do skidanja kilograma kod većini onih koji se pridržavaju programa. Tu su i potencijalne zdravstvene koristi koje ne treba zanemarivati.

Nekome će držanje dijete sa jabukama u jednom trenutku postati dosadno a u dijetnom planu nije predviđeno varanje tako da, ukoliko se odlučite za ovu dijetu, potrebno je da promenite i životni stil, što (obično) nije ni malo lako... Pa na vama je odluka...

Izvor: http://www.everydiet.org/diet/3-apple-a-day-diet

уторак, 4. мај 2010.

Vaš saveznik u kuhinji – Samsung mikrotalasne pećnice




Vaš saveznik u kuhinji – Samsung mikrotalasne pećnice

Vaše okruženje je ključ za održavanje mira u vašem životu. Samsungove mikrotalasne pećnice stvaraju udobno okruženje sa inovativnom tehnologijom koja čuva vašu energiju. Uživajte zajedno sa vašom porodicom u najprijatnijoj hrani tokom cele godine.

TRIO (Trostruki sistem grejača)

Tokom pečenja, toplota se temeljno i ravnomerno raspoređuje na sve vaše namirnice istom brzinom. Od prvog do poslednjeg zalogaja, jela pripremljena na različite načine će svaki put predstavljati zabavu za vaše čulo ukusa.
Najbolji električni sistem grejača koji ste ikada koristili. Prva u svetu, Samsungova inovativna tehnologija dodatih grejača daje izvanredan učinak. Svaki od tri različita toplotna izvora, kao što su keramički grejač, kvarcni grejač i konvencionalni grejač, prodiru u hranu duboko i ravnomerno.

Čišćenje parom

Jedinstvena funkcija čišćenja parom koja isparava zajedno sa specijalnim deterdžentom za uklanjanje bakterija i zagorelih ostataka hrane obezbeđuje neprestano održavanje čistoće i higijene.

www.stav.rs

Brzo, a zdravo kuvanje?




Samsung brza pećnica

Susrećete sa dobro poznatim problemom prekovremenog rada i suviše malo vremena za kuvanje? Maštate o toplim, ukusnim i zdravim obrocima, ali na kraju dana shvatate da ste zbog prezauzetosti spas ponovo našli u lokalnoj pekari…

Može li hrana da se spremi brzo, a zdravo? Može! Samsung je ponovo izašao u susret svim svestranim i zauzetim ženama i ponudio pećnicu sa kojom brže nego ikada možete spremiti zdrav i raznovrstan obrok.

Jedinstvene funkcije Samsung pećnice

5 sistema grejača

Samsung pećnica kuva različita jela na različite načine. Ova konvekciona pećnica ima pet sistema grejanja, dva konvekciona ventilatora sa leve, dva sa desne strane, dva roštilja, kao i mikrotalasnu funkciju na zadnjoj strani.

Čišćenje parom

Čišćenje parom je briljantna pomoć pri uklanjanju prljavština jer omekšava masne ostatke nakon čega pećnicu možete obrisati sunđerom ili krpom.

Multi nosač

Samsung proširuje opseg vaših mogućnosti pri kuvanju pomoću funkcije multi nosača. Uklonjivi, klizni multi nosač omogućava da menjate vaš stil kuvanja zavisno od vaših potreba. Sa multi nosačem, imaćete mnogo više različitih opcija pri pripremanju hrane!

Brzo kuvanje

Zaposlenim domaćinstvima su potrebna brza i praktična rešenja. Sa ovom konvekcionom pećnicom ćete ih dobiti. Pet metoda grejanja smanjuju vaše vreme provedeno u kuhinji ostavljajući vam vreme za važnije stvari.

Četvrtasta keramička posuda

Kombinovana pećnica za savršenu kombinaciju! Mikrotalasna funkcija Samsungove pećnice kuva ravnomerno bez okretne ploče uz pomoć ventilatora tako da možete da kuvate veće porcije kad god to poželite.

www.stav.rs

Samsung električna pećnica - dvostruko zadovoljstvo




Jednostavna harmonija nerđajućeg čelika se dobro integriše u modernu kuhinju. Radi se o doteranoj, jasnoj konstrukciji koja spaja efikasnost i laku upotrebu. Električna pećnica sa Twin Convection™ može da obezbedi više funkcija. Dvostruki sistemi kuvanja, dvostruke temperaturske kontrole i dvostruki tajmeri za veliku količinu posuda! Sistemi konvekcije vazduha posredstvom dvostrukog ventilatora takođe Vam pružaju i dvostruko zadovoljstvo. Sva jela koja su velika i teška za kuvanje neće biti problem. Sada će vaša jela biti ukusna, a istovremeno i ravnomerna skuvana.

Twin convection™ Vam omogućava da istovremeno kuvate dva različita jela sa različitim temperaturama kuvanja. Svako jelo se kuva posebno, bezbedno razdvojeno... tako da se ukusi ne mešaju! Skuvajte vaša jela dva puta brže na različitim temperaturama sa Samsung Twin Konvekcija system™ na uređaju sa jednom pećnicom.

Revolucija rashladjivanja

Smart Thinking, Simple Living.

Kako život postaje sve brži i naporniji, želimo da živimo lakše i jednostavnije. Ma kako život bio komplikovan, to ne znači da moramo da živimo na taj način. Pojednostavite svoj stil života ne baveći se složenostima. Naše shvatanje vaših potreba za boljim životom, dovelo je do toga da pojačamo napore za stvaranje savršenog rešenja za život bez briga.
U Samsungu, pored toga što uvek težimo da obezbedimo najsavremenije inovacije, takođe verujemo i da te inovacije treba da učine život jednostavnijim, lakšim i udobnijim. Uz Samsungove uređaje za domaćinstvo, doživite čuda inteligentnih aparata koji vaš život podižu na potpuno novi nivo udobnosti, bez napora, pomažući vam da posvetite više vremena važnijim stvarima u životu.
Opremajući svoj dom Samsungovim pojednostavljenim, ali savremanim uređajima za domaćinstvo, udvostručićete vašu udobnost i zadovoljstvo. Neka vam Samsung pruži najsavremeniju inovativnu tehnologiju sa njihovim pojednostavljenim kućnim aparatima uz koje ćete živeti i uživati daleko lakše nego ikad pre.

FRIZIDERI
Twin Cooling Plus System™

Twin Cooling Plus System™ uvodi revolucionarni način optimalne raspodele rashladnog sredstva i pruža poboljšani nivo vlažnosti u fižideru održavajući hranu svežijom, a pri tom štedeći vaš novac.

OPTIMALNA SVEZINA

Kako hladan suv vazduh iz zamrzivača ne dopire do frižiderskog dela, sveže i hrskavo voće i povrće se ne suši. Moguće je održavanje visoke vlažnosti od 75%, čime se omogućava da Vaše povrće bude ukusno i sveže tokom dužeg vremenskog perioda.

NEMA MESANJA MIRISA

Kod novih Samsung frižidera hladan vazduh ne prelazi između zamrzivača i frižiderskog dela zbog čega nema ni mešanja neprijatnih mirisa što je slučaj kod konvencionalnih rashladnih sistemima.

No Frost tehnologija

Kod uobičajenih modela sa automatskim ili ručnim otapanjem, led se stvara na površini hrane koja se čuva u frižideru što može oštetiti osetljive namirnice i uticati na njihovu svežinu. Dok konvencionalne tehnike otapanja zahtevaju nepotrebni utrošak vremena i napore za redovno održavanje, zahvaljujući No Frost tehnologiji ne stvara se led čime je otapanje frižidera postalo deo prošlosti. Samsungova No Frost tehnologija Vam garantuje isti kvalitet svežeg voća i povrća, kao da je upravo kupljeno.

No Frost tehnologija pruža i druge prednosti

• Namirnice ostaju u boljem stanju
• Ne lepe se
• Lakše se raspoznaju
• Ne stvara se led po zidovima

održava se veća hranljiva vrednost i postojanija boja
hleb se lako vadi, a zrna graška ostaju neslepljena
nema stvaranja leda na namirnicama te je lako pročitati sadržaj sa etikete
dobija se više prostornog kapaciteta

CoolSelect Zone™

CoolSelect Zone™ je tzv.opcija frižider u frižideru koja vam omogućava da izaberete temperaturu i funkcije koje odgovaraju vašim potrebama i stilu života. Zahvaljujući ovoj opciji možete da upravljate temperaturom frižidera kako biste otopili ili brzo ohladili namirnice za večeru ili žurku pripremljenu na brzaka, a čijom efikasnošću ćete biti zadivljeni.

Funkcija brzog hlađenja – Quick Cool

Funkcija brzog hlađenja Quick Cool znači da u svakom trenutku možete imati hladne napitke. Uživajte u ovoj izuzetno pogodnoj opciji Samsung frižidera, posebno tokom zabava, kada hladnih pića nikada nema dovoljno.

Režim blagog zamrzavanja

Ova karakeristika Samsung frižidera Vam pruža savršeno rešenje za čuvanje svežeg mesa i ribe. Na -5°C, ove namirnice biće bezbedno očuvane, na duži vremenski period, ostajući dovoljno čvrste da se mogu lako iseći.

0 Zona (Režim hlađenja)

Na 0 stepeni, namirnice imaju najbolju vlažnost, zahvaljujući čemu održavate i poboljšavate optimalnu svežinu. Na ovoj temperaturi, vlaga se dovoljno zadržava u namirnicama tako da čuva svoj ukus i svežinu.

Režim hlađenja

Voće i povrće zadržava maksimalnu svežinu i hrskavost uz optimalni nivo vlažnosti zahvaljujući opciji CoolSelect Zone™.

Režim otapanja

Ova opcija se koristi za brzo i lako otapanje jako zamrznutog mesa bez gubljenja njegovog originalnog ukusa i vlage.