Sastojci:
50 gr mekog psenicnog brasna (tip 400)
120 gr jecmenog brasna
30 gr integralnog psenicnog brasna
50 ml mlakog mleka
1/2 kesice suvog kvasca
1 jaje
75 ml jogurta
1 supena kasika fruktoze
30 gr maslaca
prstohvat soli
1 kafena kasika cimeta
(ovo je u stvari za pola mere)
Postupak:
Kvasac preliti mlakim mlekom i ostaviti malo da odstoji.
U jednoj posudi pomesati sve vrste brasna, istopljeni maslac, so, cimet. U drugoj posudi penasto umutiti jaje, jogurt, kvasac s mlekom.
Sjediniti mase i umesiti glatko testo (ovde ce va mozda zatrebati jos malo brasna).
Rastanjiti testo oklagijom na 1 cm debljine, vaditi casom ili modlom, redjati u pleh blago podmazan uljem (ili oblozen papirom za pecenje - ako ste bas dijetalni fanatik :)), premazati umucenim jajetom sa prstohvatom cimeta (jer cimeta nikad dosta) i pustiti malo da naraste, bar 20-tak minuta.
Krofne peci u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Vodite racuna da se ne prepeku, jer nece biti mekane...
Kvasac preliti mlakim mlekom i ostaviti malo da odstoji.
U jednoj posudi pomesati sve vrste brasna, istopljeni maslac, so, cimet. U drugoj posudi penasto umutiti jaje, jogurt, kvasac s mlekom.
Sjediniti mase i umesiti glatko testo (ovde ce va mozda zatrebati jos malo brasna).
Rastanjiti testo oklagijom na 1 cm debljine, vaditi casom ili modlom, redjati u pleh blago podmazan uljem (ili oblozen papirom za pecenje - ako ste bas dijetalni fanatik :)), premazati umucenim jajetom sa prstohvatom cimeta (jer cimeta nikad dosta) i pustiti malo da naraste, bar 20-tak minuta.
Krofne peci u zagrejanoj rerni na 220 stepeni dok ne porumene. Vodite racuna da se ne prepeku, jer nece biti mekane...
Posluzenje:
Sluziti uz dzem, eurokrem ili drugi dijetalni namaz ili jedostavno premazati cetkicom sa malo mleka i umociti u mesavinu fruktoze (secera) i cimeta...
Mozete ih puniti spricem ili namazati krem/dzem na njih...
Hehehehe sjajne su !! Odlično izgledaju!
ОдговориИзбришиHvala! :)
ОдговориИзбриши