Sastojci za 12 mafina
150 gr brasna (ja sam stavila sledeci odnos: 70 gr jecmenog brasna, 30 gr crnog brasna i 50 gr belog brasna)
1 prasak za pecivo 
3/4 kasicice sode bikarbone 
1 kasicicu surutke u prahu
prstohvat soli 
1 jaje 
Oko 230 ml bezmasnog gusto vocnog jogurta za dijabeticare (bilo koji ukus, ja sam stavila sa borovnicom jer sam taj imala) – to je jedan i po jogurt
1 kasika ulja 
2 male jabuka, oljustene izrendane 
2 kasike sveze iscedjenog limunovog soka 
1 kasika meda 
1 kasika cimeta 
2 kasike secera – ja sam stavila fruktozu
Kasika kakaa
po potrebi prah na ulivene mafine pobacati gorku cokoladu, rogac krem ili tako nesto
PRIPREMA
1 Zagrejati rernu na 190*C 
2 Oljustiti jabuku, izrendati je, posuti secerom i cimetom i promesati i ostaviti na stranu. 
3 U vecu zdelicu staviti sve suve sastojke, brasno, prasak za pecivo, sodu bikarbonu, surutku u prahu, kakao i prstohvat soli, promesati i napraviti udubljenje u sredinu. 
4 U posebnoj posudici staviti gusti jogurt, ulje,med, limunov sok i jaje i sipati u udubljenje i sve polako promesati 
5 Testo ce vam biti dosta vazdusasto i malo gusce. 
6 Sipati u kalupe za mafine (prethodno podmazati ili ubaciti papire za mafine). Odozgo po zelji pobacati komadice gorke cokolade i/ili rogac krema
7 Peci oko 15 do 20 minuta (u zavisnosti od vase rerne), ohladiti ih u kalupima i prevrniti ih na zicu da se jos ohlade.
Hvala vam na odlicnom receptu,vredi isprobati !
ОдговориИзбришиmeseceve mene