субота, 26. јун 2010.

OBJAVITE RAT CELULITU I GOJAZNOSTI

Leto je počelo i pripadnice nežnijeg pola se već užurbano pripremaju za letnju garderobu i more. Jedna od večitih "glavobolja" je celulit i kako ga se osloboditi. Na ovu temu razgovarali smo sa Ivanom Živković, vlasnicom kozmetičkog salona ”PERFECTA”, koja objašnjava uzroke, ali i daje praktične savete kako se rešiti ovog učestalog i neprijatnog problema.

Svaka žena je predodredjena za nastanak celulita. Uzroci nastanka “narančine kore” su raznovrsni: genetski, hormonalni, zdravstveni i sl. Naučno je dokazano da je celulit rezultat spoja delovanja tih uzroka. Tako žena koja genetski nasledi odredjenu strukturu potkožnog masnog sloja koji liči na mrežu , a uz to puno sedi, unosi u organizam veće količine masti i hormona (mesom , životinjskim mastima, šećerom, belim hlebom, alkoholom, kafom, čokoladom) mora dobiti celulitne masne naslage.

Šta je to celulit?

Pod celulitom podrazumevamo znatno povećanje masnih jastučića u podkožnom tkivu i smanjenu cirkulaciju u krvnim i limfnim žilama. Celulit se pojavljuje uz pojačanu proizvodnju polnih hormona i to pre svega estrogena. Hormoni utiču na promenu u strukturi potkožnog masnog tkiva.

Iako nam se čini da je put nastanka celulita zatvoreni krug u koji je teško prodreti, ipak je moguće delovati na njega.

U kozmetičkom centru “PERFECTA” sa uspehom i dugogodišnjim iskustvom ovom problemu se pristupa vrlo temeljno. Svaki tretman celulita ili gojaznosti ovde je individualan u zavisnosti od samog problema gde je lokalizovan i starosti klijenta. Kod prvog dolaska u kozmeticki centar ”PERFECTA” prolazite kroz pregled tokom kog se utvrdjuje o kakvom je celulitu reč. Da li je tvrd ili mek, da li je površinski ili dubinski, da li ima gojaznosti, zastoja limfe, opuštene kože…

U zavisnosti od samog pregleda obrazuje se odredjeni tretman.

Šta sve može biti uključeno u tretman?
- Ručne masaže - vrlo važan tretman u otklanjanju celulita i masnih naslaga. To su specijalne anticelulit masaže, vrlo intezivne, akcentovane na onim delovima gde ima najviše celulita. Ručna limfna drenaža kojom se smanjuju otoci na nogama i tako pomaže izbacivanje toksina iz organizma, te uspostavljanje normalne cirkulacije.

Svrha limfne drenaže je podsticanje usporene razmene tečnosti u organizmu. Tehnikom pritiska i njegovog popuštanja drenira se tečnost prema ganglijama, koje je onda odstranjuju. Tako rasterećeni limfotok dopušta limfi da dopre i do ostalih područja, te se tako aktivira povratna cirkulacija, a obnovljena limfa koja je sada puna hranljivih sastojaka i kiseonika regeneriše vezivno tkivo.

AUTOMATSKE MIŠIĆNE STIMULACIJE

U kozmetickom centru “PERFECTA” se u tretmanima protiv celulita i gojaznosti koristi stimulativna struja koja izaziva stezanje mišićnih vlakana, čime se mišići učvršćuju , a energija se troši. Ove blage struje tope masno tkivo iz okoline mišića te dolazi do smanjenja obima. Može se primeniti na svim ugroženim regijama: stomak, butine, bedra, nadlaktice,…

ULTRA ZVUK

Ultrazvuk je veoma efikasan u otklanjanju celulita. On deluje dubinski, treperenje uzrokuje kompresiju i dilataciju tkiva, koji deluju kao masaža. Mikro masaža u tkivu uzrokuje trenje, te se zbog toga u njemu razvija toplina. Dobijamo povećanu propustljivost ćelijskih membrana, a time i bolju snabdevenost ćelija kiseonikom i hranljivim materijama, te bolje odvodjenje štetnih , otpadnuh materija i toksina iz organizma . U kombinaciji s ostalim metodama, ultra zvuk daje izvrsne rezultate i ima široku primenu u kozmetici.

Pored navedenih tretmana koji spadaju u osnovne, kada su u pitanju celulit ili gojaznost, u ”PERFECTI” se koristi i “MIOLIFT TRETMAN”. Ovakav tretman se, takodje pokazao izvrsnim u rešavanju problema sa opuštenom kožom . Mioliftom zatežemo kožu na svim kritičnim regijama i topimo masne naslage.

Primenjujemo i raznovrsna termička pakovanja kao što su npr. ona na bazi algi. Ovom metodom se možete koristiti i u sklopu kućne nege.


Najvažnije kod svih ovih metoda i tretmana je da su svi, bez izuzetka, vrlo individualni. Svakom problemu je neophodno pristupiti pojedinačno i odrediti specifičan tretman u odnosu na stanje klijenta.

Takodje je važna saradnja klijenta, koji treba da poštuje i sledi savete dobijene od strane stručnjaka u cilju dobijanja što boljih rezultata.

Нема коментара:

Постави коментар