субота, 26. јун 2010.

TERAPIJA ALGAMA

U domenu lepote i kozmetologije, iznenadjujuće dobri rezultati su postignuti u izvesnim tretmanima algama u slučaju akni, kožnih osipa, celulita, učvršćivanja grudi, mršavljenja i podmlađivanja kože. Stari Grci su je zvali ”thalasoterapia”. ”Thalasa” znači more, a ”therapia” lečenje. U današnjem svetu poznato je da alge imaju korisne osobine u svetu medicine ne samo u lečenju, već i zbog toga što eliminišu štetne efekte savremenih lekova, jer je to prirodna biljna terapija.

Alge se mogu smatrati povrćem koje sadrži hlorofil, bez korena ili stabla živi u morskoj vodi. One su živi organizmi biljnog sveta. Sastoje se od identičnih ćelija čiji rast omogućuje osmoza iz ćelije u ćeliju. Interesantno je istaći da se broj poznatih vrsta algi kreće oko 865.

Alge imaju značajnu sposobnost da ostanu sveže i zadržavaju 95% svojih osobina ako se sakupe i obrade bez napuštanja prirodne sredine.

Izvesni elementi u algama dozvoljavaju koži da asimilira fosfor i kalcijum koji stimuliše ćelije kože. To znači da koža ima bolju otpornost na infekcije i da može sama da se izbori protiv starenja i može bolje sama sebe da zaštiti. Alge sadrže sve aktivne elemente nađene u živim ćelijama kao što su natrijum, fosfor, kalcijum, sumpor, kalijum i magnezijum. Sadrže sve elemente tela, bakterije i antibiotike zbog prisustva akrilnih kiselina.

U kozmetickom centru“PERFECTA” alge se uspešno koriste u tretmanu sledećih problema:

- debljina

- starenje

- obnavljanje ćelija i tkiva

- celulit

- dermatoza

- seboreja akni

- podmlađivanje kože

- maske

Uticaj algi na neke bakterijske bolesti, akne, problematičnu kožu je spektakularan. U kozmetičkom centru “Perfecta” vrlo uspešno se leče svi gore navedeni problemi a rezultati su vidljivi već nakon prvih tretmana.

Prednosti maski od algi:

- obezbeđuju ravnotežu u koži rehidrirajući epiderm (površinski sloj kože)

- snabdevaju neophodnim mineralnim solima, aminokiselinama i vitaminima A, B, C, D, E.

- prodiru u kožu putem osmoze

- čine kožu elastičnom, mekom i čvrstom

- odgovaraju svim vrstama kože

- zatvaraju otvorene pore

- zatežu opušteno tkivo i imaju značajan efekat na linije na vratu i kese ispod očiju

- poboljšavaju cirkulaciju krvi

- posvetljuju tamne mrlje uspostavljajući ravnotežu u masnoj koži

- usporavaju proces starenja

U kozmetičkom centru “Perfecta” svi tretmani uključuju upotrebu algi, od kojih posebno ističemo: tretmane za mršavljenje, anticelulit tretmane, tretmane zatezanja kože i lečenje problematične kože, akni i ožiljaka. Ovi tretmani daju izuzetne rezultate i veoma su prijatni.

Нема коментара:

Постави коментар