среда, 10. фебруар 2010.

Kako da ne odustanete od dijete posle nekoliko dana?




Najbitnije je da odaberete dijetu koja odgovara vašem organizmu, a za to bi bilo najbolje da se konsultujete s nutricionistom. Izbegavajte rigorozne dijete, već izaberite onu koja podrazumeva da uzimate do 500 kalorija manje nego što to radite kada ste van dijetetske ishrane.

Fizička aktivnost
Umerena pravilna fizička aktivnost u mnogom će vam pomoći oko dijete. Zdrav umor i rad mišića uticaće da se osećate bolje, a samim tim i pozitivnije oko dijete. Poznato je da ne možete da vežbate punog stomaka, a posle treninga osećaj gladi nije toliko jak.

Tečnost
Skoro svaka dijeta preporučuje unošenje tečnosti i to do dve litre po danu. Možete da ubacite malo limuna kako bi voda imala ukus, a koristite mineralnu vodu, bilo gaziranu ili negaziranu. Voda pročišćava organizam, a i na kratko zavarava osećaj gladi.

Unositi zdrave masti
Ukoliko ste jako gladni i ne možete da premostite vreme između obroka, potrebu za mastima zavarajte tako što ćete uneti zdrave masti. To su orasi, lešnici i slično voće, a pored toga dobro je unositi i jogurt s malim procentom mlečne masti.

Ne predajte se lako
Čak i ako odstupite od dijete, ne znači da odmah treba da prestanete i da sve što ste do tada uradili padne u vodu, samo nastavite gde ste stali i izgurajte dijetu do kraja. Većina nutricionista kaže da se dijete treba pridržavati 90 odsto.

Mršavljenje bez gladi
Luminopunktura je nešto novo što je stiglo na naše tržište i obavlja se u ordinaciji „Medrezon” a podrazumeva akupunkturu bez igala. To je idealna pomoć u dijeti jer vam otklanja osećaj gladi, radi se jednom, do dva puta nedeljno, a traje koliko i dijeta. Prosečna cena iznosi oko 3.000 dinara.

Tviter u službi dijete
Ukoliko koristite popularne soc-mreže, možete ih iskoristiti u službi dijete. Ovaj vid mršavljenja je postao jako popularan u svetu. Potrebno je da iznosite kao status sve što ste pojeli taj dan i onda će vas ljudi komentarima naterati da se postidite i na taj način počnete ozbiljnije da se bavite dijetom. Čak je i napravljen specijalan sajt TweetWhatYouEat.com na kome prijavljujete šta ste pojeli i koliko kalorija to sadrži.

Izvor: 24sata.rs

Нема коментара:

Постави коментар